איך לבחור מונולוג לאודישן?

 

– חשוב לזכור שלא כל מונולוג מתאים לכל אחד, ולכן עדיף להשקיע מזמנכם וללכת לספריה או למאגר מחזות (כן, יש דבר כזה!), לשבת שם כמה שעות ולבחור מונולוג שנוגע לכם ואתם מתחברים אליו.

– השקיעו עוד חצי שעה כדי לברר פרטים נוספים: מי הדמות, מי המחזאי וכמה פרטים חשובים על חייו, מתי הועלה המחזה בארץ, אם בכלל, ומיהן הדמויות הנוספות במחזה.

– אל תנסו להרשים את המלהקים על ידי מונולוגים יוונים או "שייקספיריים", העלולים לסבך אתכם בהבנת השפה. אם אתם בכל זאת מתעקשים לבחור במונולוג מסוג זה, כדאי לדאוג לפרש כל מילה ומילה ולרדת לעומק המשמעות במשפטים.

– קטע לאודישן בדרך כלל לא נמשך יותר מדקה וחצי או שתיים. הבוחנים בדרך כלל קצרי רוח והמועמדים עומדים בתור ארוך אחריכם, כך שככל הנראה יעצרו אתכם באמצע. ולכן חבל על המאמץ ללמוד 2 עמודים בעל פה – עדיף להשקיע בקטע קצר ולעניין.

– כדאי ורצוי לקרוא את כל המחזה, על מנת לקבל פרספקטיבה אחרת על המונולוג ולהבין באיזו סיטואציה הדמות שלכם נמצאת.

– לאחר שלמדתם את הטקסט בעל פה עימדו מול מראה והציגו את הקטע מספר פעמים לעצמכם. אם אתם יכולים להיעזר באיש מקצוע – עשו זאת! אם לא, הציגו את הקטע מול אנשים שאינם חלק ממעגל החברים הקרוב אליכם ובקשו את דעתם. היו מוכנים לביקורת אך זכרו לא להתייחס לכל הערה והערה של האנשים האחרים, אחרת תמצאו את עצמכם עם שלל הערות ובלבול אחד גדול.

– כדאי להביא לאודישן אביזרים ששייכים לדמות או לסיטואציה – דבר זה יעיד על השקעה בעיני הבוחנים. למשל, בגדים שיתאימו לדמות, פאה או משקפי שמש.

– דברו ברור, אל "תבלעו" מילים. דיקציה נכונה היא מפתח לאודישן מוצלח. ולסיום, רגע לפני שאתם עולים אל הבמה ונעמדים מול עיניהם הבוחנות של צוות הליהוק – נשמו עמוק, היפרדו מהאני היומיומי שלכם, פתחו את הדלת ואמרו את ה"שלום" הראשון בדיוק כמו שהדמות שלכם הייתה אומרת אותו. בהצלחה!

* הטיפים שלהלן נכתבו ע"י צוות סוכנות הדוגמנות והטאלנטים "גו מנג'מנט ישראל".

הוסף תגובה