התמודדות עם שוכרים
- 10/04/2019
- זמן קריאה מוערך: 2 דק'
מי מאיתנו לא שמע סיפור על ששוכר דירה שהחליט לא לשלם שכ"ד בין מרצון ובין שנקלע לבעיות כספיות.
הפחד מפני תסריט האימה הזה, משתק רבים להיכנס לתחום הנדל"ן המניב.
"סוף מעשה במחשבה תחילה" – ישנם דרכים שיכולים למזער למינמום את הבעיות בתשלומי השוכרים.
להל"ן 'עשרת הדיברות' שחובה להקפיד עליהם:
1 – חתימת חוזה שמנוסח בצורה נכונה (לאו דווקא רק ניסוח של עו"ד, חשוב יותר בעל נסיון בהשכרת דירות). ישנם הרבה חוזים המופצים באינטרנט אבל הם חסרים פרטים רבים למשל: האם קרע בצינור של שפורפרת הטוש באמבטיה חל על השוכר או על המשכיר? האם מותר לשוכר להשכיר את הדירה לדירת נופש למספר ימים בשנה? מה היא – הפרה יסודית של החוזה? במידה ויש מוצרי חשמל שהשאיר המשכיר, מי הוא אשר צריך לתקנם ? האם מותר להכניס בע"ח לדירה? ועוד……
2 – ערבויות חוזה – חובה להחתים את השוכר (או שני בני הזוג) על החוזה ובנוסף לבקש ערב נוסף שיחתום על החוזה בסופו.
3 – חובה להחתים על 'שטר ביטחון' לפחות שני ערבים, רצוי שאחד מהם לא יהיה בן משפחה. שטר ביטחון קונים בכל סניף דואר (בעל ערך נמוך מספיק).
4 – חובה לקחת צ'קים 12 תשלומים ולא להענות להבטחות שכל חודש המשכיר יתן מזומן.
5 – חובה לקחת עוד 2 צ'קים לבטחון. האחד פתוח, והשני למוטב בלבד, לחברת החשמל. שבמידה והמשכיר לא ישלם את חובותיו יהיה לנו אפשרות לפדות את הצ'קים.
6 – חובה לבדוק את הצ'קים באתר של בנק ישראל, כבר ראיתי פרצופים מאוד נחמדים בעלי תלושי שכר גבוהים מאוד, אבל בבדיקה פשוטה התברר שהם לקוחות מוגבלים. מבחנתנו זה אור אדום שלא יעבור!
7 – חובה לבקש תעודות זהות מקוריות וגם צילומים של השוכרים ושל הערבים.
8 – חובה לבדוק ולבקש תלושי שכר או שומות-מס (לעצמאיים), להשאיר אצלכם צילומים התלושים. במידה ובני הזוג לא עובדים נבקש ערב נוסף שיחתום על החוזה והוא ישלם את הצק'ים. אנחנו לעולם לא נשכיר דירה לאנשים שלא עובדים אלא ויש להם הורים שלוקחים אחריות מלאה על התשלומים.
9 – חובה עלינו לבדוק באיזה סוג עבודה עובדים השוכרים, צריך להיזהר מעוד מעיסוקים שיכולים ליצור לנו בעיות כגון: עו"ד, אנשי יס"מ (איש משטרת היס"מ במידה ויעזוב את עבודתו ולא ישלם לנו דמי שכירות יהיה קשה לנו מאוד לפנותו).
10 – לבדוק שלוש פעמים שהצ'קים נכתבו נכון (בלחץ עושים טעויות).
בנוסף רצוי לבדוק מדוע הוא מחפש דירה באזור שלנו? במידת האפשר לדבר עם המשכיר הקודם שלו! במידה ויש לנו חשש ע"פ טביעת עין שלנו, לא להשכיר לו, אפילו שאנחנו מחפשים שוכרים כבר זמן רב.
הטעות הגדולה של משכירי דירות היא הבושה, ממש לא נעים לחדור לנתונים הכי אישיים שיש לאדם, לבקש מבני משפחתו ערבויות כאילו מחוסר אמון. אבל חובה עלינו לדעת שאין ברירה, זו היא הדרך למנוע בעיות עתידיות.
"והעיקר לא לפחד כלל"
* כל הנכתב במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים כאלה או אחרים או להימנעות מהם. על הקורא לפנות ולהתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום הספציפי בטרם נקיטת כל פעולה משפטית כזו או אחרת. כל המסתמך על האמור בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
-
כיצד מפיקים נסח טאבו באופן מקוון
הפקת נסח טאבו באופן מקוון כל אחד בשלב כזה או אחר בחיים יתקל במושג "נסח...
-
סוגי השקעות בנדל״ן
עכשיו כשאתה יודע למה שווה להשקיע בנדל"ן, הגיע הזמן לבדוק אילו אפשרויות...
-
דירות למכירה באופקים
כלקוח שלנו תהיה לך גישה למומחים שיכולים לעזור בשאלות הספציפיות שלך,...
הוסף תגובה