מהם ההבדלים בין יועץ הבטיחות לנאמן בטיחות?

ההבדלים בין יועץ הבטיחות לנאמן בטיחות רלוונטיים למגוון רחב של בעלי עסק ונציגי הסקטור התעשייתי והמסחרי בישראל. עם זאת, לא כולם מביאים בחשבון את ההבדלים בין שירותי היועצים והנאמנים ולכן חשוב להתייעץ עם בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום ומכירים אותו

בחירת יועץ בטיחות או ממונה בטיחות דורשת שיקול זהיר של גורמים שונים כדי למצוא מישהו שיכול לספק את המומחיות וההכוונה שהארגון צריך כדי לשפר את ביצועי הבטיחות שלו. הבעיה היא שלא כולם יודעים מהם ההבדלים בין יועץ בטיחות לנאמן בטיחות, או על מה מסתכלים כאשר בוחרים אותם.

את יועץ הבטיחות וגם את נאמן הבטיחות אפשר לבחור לפי הדרישות שמגיעות מהשטח או התקנות בחוק. כמו כן, כדאי לרכז שירותי בטיחות מול אותה חברה.

מה עושה יועץ בטיחות?

יועץ בטיחות הוא אדם או חברה המספקים ייעוץ מקצועי, מומחיות והכוונה בהיבטים שונים של בטיחות, בריאות וניהול סביבתי במקום העבודה לארגונים. יועצי בטיחות נשכרים בדרך כלל על ידי עסקים או ארגונים אחרים כדי להעריך ולנהל סיכונים, לזהות ולבקר סיכונים ולהבטיח עמידה בתקנות המקומיות ובתקני התעשייה.

יועצי בטיחות עשויים גם לסייע בתכנון ויישום תוכניות בטיחות, להכשיר עובדים על נהלי בטיחות, ולבצע ביקורות ובדיקות בטיחות. בקיצור, הם מספקים ייעוץ ותמיכה של מומחים לארגונים כדי לעזור להם לשפר את ביצועי הבטיחות שלהם.

מה עושה נאמן בטיחות?

cנאמן בטיחות הוא אדם או קבוצת אנשים שמונו על ידי בית משפט או סוכנות ממשלתית לפקח ולנהל את בטיחות הארגון. ספציפית בישראל, נאמן בטיחות יכול להיות ממונה על ידי הארגון ולהגיע מתוכו – כל עוד הוא עבר הסמכה רלוונטית.

נאמני בטיחות מתמנים בדרך כלל כאשר נמצא כי ארגון מפר את תקנות הבטיחות, או כאשר יש חששות לגבי בטיחות הפעילות של הארגון. תפקידו של נאמן בטיחות הוא לקחת שליטה על פעולות הבטיחות של הארגון, לפקח על עמידה בתקנות הבטיחות ולבצע שינויים נדרשים לשיפור ביצועי הבטיחות של הארגון. נאמני בטיחות אחראים לדווח לבית המשפט או לארגון שמינה אותם, ובסמכותם לקבל החלטות ולפעול להבטחת בטיחות הארגון ועובדיו.

נקודות הדמיון וחשיבותן

בעוד שגם יועצי בטיחות וגם נאמני בטיחות עוסקים בבטיחות במקום העבודה, הם שונים בתפקידיהם ובאופן שבו הם מגיעים למעורבות עם ארגונים. יועצי בטיחות מספקים ייעוץ ותמיכה של מומחים לארגונים כדי לעזור להם לשפר את ביצועי הבטיחות שלהם, בעוד נאמני בטיחות מתמנים על ידי הארגון כדי להבטיח עמידה בתקנות הבטיחות.

בסך הכל, לכל מקום עבודה צריכה להיות תוכנית בטיחות מקיפה המתייחסת לסיכונים ולסיכונים הספציפיים הקיימים בסביבה זו. ביקורות בטיחות סדירות, הדרכה ועדכונים לפרוטוקולי בטיחות יכולים לעזור להבטיח שהעובדים בטוחים ומוגנים מפני נזק. לכן השאלה היחידה מבחינת המעסיק היא עם מי להתייעץ.

הוסף תגובה