מוטיבציה, תקיעות ומה שביניהם

קמים בבוקר לעוד יום של שגרה מתסכלת ותחושה שחייכם התגלגלו אחרת מכפי שרציתם?
מרגישים שאתם רוצים לשנות אך חשים חסרי אונים ותקועים? 
חמש עצות שיסייעו לכם לצאת מ"התקיעות", לעורר את המוטיבציה ולהתחיל "להניע את הגלגלים"…

  • קחו אחריות. הבינו שחייכם נמצאים בדיוק בנקודה אליה בחרתם להגיע. גם אם נדמה לכם ש"אין ברירה", "מוכרחים", "צריך", "הבוס אשם", "בת הזוג לא מפרגנת" וכו'… לכם יש את הבחירה האם להשלים עם המצב כפי שהוא, או לבחור לפעול לגביו. אתם לא חייבים להמשיך לעבוד בעבודה שלכם. ייתכן ואתם בוחרים לעשות זאת על פני התחלה מחדש במקום אחר, בשל סיבות שונות (כגון וותק, חברים לעבודה, מצב השוק, חשש מהלא ידוע ועוד…). אין להתכחש שלעיתים החיים מציבים בפנינו סיטואציות קשות, המצריכות בחירות מורכבות, שיש להן מחירים שצריך לשלמם. עם זאת, ההבנה שבסופו של יום, הבחירה נמצאת בידנו, מאפשרת לקחת שליטה ולבחון את המצב בעיניים חדשות, תוך חיפוש פתרונות באופן אקטיבי (במקום לחוש חוסר אונים ולקטר, אך למעשה להיוותר בעמדה פאסיבית). 
  • דעו לאן אתם רוצים להגיע. פעמים רבות אנחנו יודעים היטב לומר מה "לא טוב", מה "לא בסדר" ומה היינו רוצים לשנות, אך לא ברור לנו מה אנחנו בדיוק רוצים להשיג במקום. הקדישו זמן למחשבה והגדירו לעצמכם: איך הייתם רוצים שחייכם ייראו?. מה "כן הייתם רוצים"?. נסו לדמיין זאת בעיני רוחכם לפרטי פרטים ושאלו את עצמכם: איך תחושו כשתגיעו לשם?. הדמיון הוא כלי עזר נפלא המסייע לכם לעורר את המוטיבציה. התעסקות במחשבות שליליות וקיטור מול הראי, על כך שאנחנו "שמנים מדי", לא מועיל לשיפור המצב. הקדשת זמן למחשבה על איך תחושו כשתהיו 10 ק"ג רזים יותר: כיצד הבגדים ייראו עליכם, כיצד תחושו יותר קלילים, בריאים ואנרגטיים, כיצד הביטחון העצמי שלכם ישתפר (ותוכלו סוף-סוף להתחיל עם הפקידה ההיא בבנק…), יעילה הרבה יותר ויוצרת בכם תחושה חיובית ואמונה שזה אפשרי ובר השגה.
  • שנו את הטרמינולוגיה. במקום המילה "שינוי" החליטו כי ברצונכם ליצור "שיפור". המילה שינוי יכולה להיות מאיימת לעיתים, מאחר והיא עלולה ליצור אצלנו קונוטציה שלילית.  שינוי יכול להיתפס גם כטוב וגם כרע. בנוסף, שינוי מצריך הסתגלות ולכן בעייתי לאנשים שאוהבים בטחון ויציבות ומתקשים במצבים של חוסר וודאות ועמימות.  שיפור לעומת זאת, נתפס תמיד באופן חיובי ולכן הוא מעורר מוטיבציה. בדומה לכך, השתמשו ב"אני בוחר" במקום ב"אני חייב" (חזרו שוב לסעיף 1 אם אתם עדיין זקוקים להבהרה מדוע…).
  • הציבו מטרות ריאליות.  לפנטז על זכייה בלוטו שתאפשר לנו לומר לבוס בדיוק מה אנחנו חושבים עליו, לקנות פנטהאוז יוקרתי מול הים, מכונית פרארי, וכרטיס טיסה לטיול מסביב  לעולם (והכול באותו היום), זה נחמד, אך לא ממש כדאי "לעצור את הנשימה" בציפייה שפנטזיה זו תתממש בזמן הקרוב. הציבו לעצמכם מטרות שהינן ברות השגה והגדירו לוחות זמנים הגיוניים להשגתן.
  • התחילו בדברים קטנים. לא תמיד כדאי "לזעזע את המערכת" ע"י התפטרות, גירושין או מעבר ליבשת אחרת. לעיתים צעדים קטנים שאתם נוקטים לשיפור, מספיקים על מנת ליצור הבדל משמעותי לטובה. זה יכול להיות החלטה על ערב בשבוע בו אתם יוצאים לבילוי משותף עם בן הזוג, לתחזוק הרומנטיקה, הצטרפות לחוג יוגה, או החלטה כי מהיום והלאה תצאו להפסקת צהריים מסודרת, במקום "לחטוף משהו" מול המחשב, תוך כדי עבודה ועוד…

אז בפעם הבאה שאתם קמים בבוקר, תנו לעצמכם טפיחה על השכם! גם אם עדיין לא הגעתם אל היעד, "המנוע הותנע" ו"הגלגלים מסתובבים". חייכו לעצמכם ותיהנו מהנסיעה 🙂

הוסף תגובה