מוסיקה – ריפוי והמתקת הכאב

 

מוסיקה – ריפוי והמתקת הכאב

מאת בת שבע דור –

ירון דפן –

                                                                                                                                              כלדבר ביקום הוא במצב מתמיד של רטט, כולל הגוף שלנו. קול הוא רטט  שניתן לתרגם על ידי המבנה העדין של האוזן הפנימית שלנו, אבל זה יותר מסתם קולטנים זעירים. זה חלק של הספקטרום של תנודות האנרגיה שמשפיע לנו על המימד הנפשי, פיזי, ורוחני.

מזמנים קדמונים השמאנים זיהו והכירו את כוחו של הצליל כאשר הם התחילו להשתמש במזמורים ובתיפוף לרפא אנשים. במצרים העתיקה, יוון, הודו, השימוש בקול ובמוסיקה לריפוי היו מדע קדוש מפותח.

רטט קולי כבר היה הדרך לחוות את האנרגיה של היקום, במשך רוב ההיסטוריה של האנושות.        כאשר התהודות של הגופים הפיזיים והרוחניים שלנו הם מחוץ להרמוניה זה יכול לגרום למחלה.      ריפוי סאונד מעסה בעדינות את המולקולות חזרה אל המקומות הנכונים, משחרר חסימות, משחזר, משקם ומשיב את ההרמוניה לאיתנה.

שיטות ריפוי עתיקות  כגון רפואה סינית, הודית איורוודה, משייכות תוים מוסיקלים ספציפים עם מערכות אנרגיה סמויות ועדינות של הגוף, כמו ביוגה, תוים מסוימים של מוסיקה מקבילים אל כל שבע הצ 'קרות. בטיבט, הנזירים כבר מזמן עושים שימוש רב בפעמונים וקערות מעל ומסביב הגוף לכוון ולנקות את מרכזי האנרגיה. פעמונים, מזלגות כוונון וכלים אחרים שימשו כדי לרפא, לא רק את הגוף אלא גם את האנרגיה בחדר. .

 בידיעה שבצליל יש את הכוח לרפא, אנו צריכים גם לנסות לזכור שיש צלילים הנשמעים בחיים המודרניים שיכולה להיות להם השפעה שלילית. שאון הכרך הצורם, רעשים דיסהרמונים, צעקות…בחירת שיחה על מריבה עשויה לעזור לנו לשמור על מצב של שיווי משקל, נשתדל ככל האפשר להקיף את עצמנו בצלילים הנעימים לנו, מרגיעים אותנו וממלאים אותנו באנרגיה, אהבה עצמית, לזולת ולחיים. בחפשנו את  הצלילים המרגיעים להקיף אותנו, אנו יכולים לעשות יותר ליצירת מזור עבור הרעש של העולם ולבצע מעשה של ריפוי עצמי שמחבר אותנו עם התנודות הבסיסיות ביותר של היקום.
   

 הרבי נחמן מברסלב נותן לנו דרשה מלאת תוכן ועומק על מקורה של המוסיקה (נגינה) והשפעתה בעולמנו. בתורה מס' מ"ב בליקוטי מוהר"ן: בפסוק: " וירא בצר להם בשמעו את רינתם וכו" (תהלים קו) , השם רואה את צרתם של עמו כששומע את רינתם, שירתם. "הנה על-ידי הנגינה נמתקין הדינין." : יש בכוח הנגינה להמתיק את הדינים. אותם המקומות בהם על האדם לסבול ולחוות כאב אולי חווה סבל, עצב או תסכול על מנת לעשות תיקון ושינוי בדרכיו ולהפוך לישות זכה וטהורה יותר – ניתנים להמתקה, להנחתת מידת הסבל על ידי הנגינה (או ההלחנה).

"וקול הנגינה הם תלת גונין דקשת, שיש בקול אש, מים, רוח, שהם שלשה אבות, שהאבות הם שלשה גונין נהירין, שבהם וראיתיה לזכר וכו." והנה נאמר לנו שקול הנגינה הם כשלושת גווני הקשת שהם כנגד אש, מים,  רוח (לא אדמה, כלומר לא היסוד הגשמי) וכנגד שלושת האבות שהם הערוצים, הספירות דרכן מגיעה השכינה  לקיומנו. והנגינה היא כמו הקשת בענן,

שהיא מזכירה לשם את הברית אשר חתם – " וְהָיְתָה הַקֶּשֶׁת, בֶּעָנָן; וּרְאִיתִיהָ, לִזְכֹּר בְּרִית עוֹלָם, אֱלֹהִים, וּבֵין כָּל-נֶפֶשׁ חַיָּה בְּכָל-בָּשָׂר אֲשֶׁר עַל-הָאָרֶץ" (בראשית ט' נ"ח)

 זה הרי ידוע שבזמן מכאוב פונה המוסיקאי למוסיקה שלו כדי למצוא מזור ורפוי לאותו סבל שהוא חש.היצירות הגדולות ביותר של גדולי המלחינים נכתבו ממקומות אלו, בדיוק כשם שרבי נחמן מציין.ביסוס לכך ניתן למצוא בדבריו של בטהובן בהן הוא טוען כי אמנותו היא זו שגרמה לו למזור ומנעה  ממנו לשים קץ לחייו עם כל הסבל והכאב שבהם.

.. צ'יקובסקי שסבל מהתקפי דיכאון קשים כתב כך: "למען האמת, אלמלא המוסיקה יש סיבות להשתגע" (כמוזכר אצל סטור, 1992, עמ' 108)

 כאשר אנו מקשיבים למוסיקה, אנו נפתחים לאהבה, משתחררים, מתחברים עם הנפש והגוף, משתחררים ממגבלות, מדיכוי, חווים העצמה, חיבור אלוהי, אהבה, אירוטיקה, ממריאים למחוזות נכספים, חווים אושר, עידוד, אמון בעצמנו ובחיים, מתפייסים,מאותגרים,"רואים" את עצמנו בזרועות הנאהב/ת… מוסיקה במהותה היא דמיון מודרך, מדיטציה, חופש, התעלות, התחברות אל ויברציות שהנפש משתוקקת אליהן, ריפוי, החייאה מתוך משברי החיים אל העצמה, מתן חירות לנפש להתרומם אל מחוז חפצה… 

עוד על ריפוי באמצעות סאונד http://www.youtube.com/watch?v=RZ745-NJZCU

– בת שבע דור דפן   http://www.mysticis5r.info

 ירון דפן http://yarondaffan.com/about

הוסף תגובה