פיסול בחוטי מתכת Wire Scu l pting) Wire Art)

וואו, אתה עשית את זה? פיסול בחוטי מתכת? איך הגעת לזה?

פיסול בחוטי מתכת, או בלועזית WIRE ART  ולעיתים WIRE SCULPTURE אינו תחום חדש באומנות. אמנם התחום פחות מוכר ואינו מאוד נפוץ אולם הפיסול בחוטים קיים כבר הרבה מאוד שנים בסביבה.

הפסלים שלי www.arikafek.com השייכים לתחום פיסול בחוטי מתכת, מעוררים די הרבה תגובות, החל מהפתעה, דרך התפעלות ועד ל- "סימפטיה" (מה זה מה שהוא עושה?). 🙂 .  אני חי טוב עם כל התגובות כי באופן טבעי לא כולם אוהבים את הכל, לא כולם מתחברים לאומנות בכלל ולמשהו יוצא דופן (יחסית) בפרט. אני נהנה לפסל והתגובות המאוד חיוביות שאני מקבל מכוונות אותי להגיע לעוד אנשים ועוד קהלים, אם באמצעות הצגת הפסלים ואם ע"י מתן אפשרות לאנשים להתנסות בעצמם בסדנאות שאני מקיים.

פיסול מחוטי מתכת? כן. בערך מאז שהאדם החל לייצר את חוטי המתכת הוא החל ליצור. המצרים הקדמונים השאירו עדויות לתכשיטים מחוטים, והם לא היו היחידים. התחום כפי שהוא מוכר לנו כיום התפתח עם הפחחים מהרי סלובקיה, לפני כארבע מאות שנה. הסלובקים, הסתובבו מכפר לכפר ותוך תיקון ומכירת סירים קנקנים יצרו גם בחוטי מתכת את כלוב הציפורים, מלכודות העכברים והסלסילות מיוחסות לפחחים הללו. עדויות של פיסול, בחוטי מתכת, ניתן למצוא במוזיאון המוקדש להם בסלובקיה. מקצוע הפחח החל דועך בהדרגה עם התפשטות המהפיכה התעשייתית, והבודדים ששרדו ועדיין עבדו במקצוע בתחילת המאה העשרים, העבירו הלאה את הידע שלהם לפסלים ואמנים. הגדול והחשוב בפסלים הוא אלכסנדר קאלדר, המוכר לכל מהמוביילים שהמציא. אם תחשבו על זה טוב, המוביילים אינם אלא פסלים קינטיים מחוטי מתכת.

מהפחחים נשארו עבודות במספר מוזיאונים ומרכזי מורשת. מספר בעלי מקצוע ניתן לפגוש בכפרים המשחזרים את סגנון החיים של המאה ה18 בקונטיקט בארה"ב, לא רחוק מבוסטון, בצפון אירלנד ליד בלפאסט ומקומות דומים. מהפיסול נשאר הרבה יותר, נשארה מורשת חיה ומלבלבת.פיסול בחוטי מתכת הוא אומנות אוורירית, מלאת חיים ותנועה ובשנים האחרונות קיימת תחייה מחדש של התחום, עם מספר עשרות אמנים בולטים בעולם וכעשרה אמנים פעילים בארץ המתמחים בתחום ויוצרים מגוון עשיר ומרתק של עבודות.

 

הוסף תגובה