שיפוט עצמי – אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו!
- 14/01/2018
- זמן קריאה מוערך: 2 דק'
שיפוט עצמי – אל תדון את חברך, עד שתגיע למקומו!
אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו, משמעותו היא שאסור לו לאדם לשפוט ולדון את חברו, עד שהוא לא יהיה במצב שבו חברו נמצא. כי כאשר האדם שופט את חברו, הרי שהוא שופט את חברו, רק לפי מה שהוא יודע על חברו. אך האדם לא באמת יודע ולא באמת מבין את מה שעובר על חברו, ואף אחד לא באמת יכול להיכנס למחשבה של חברו, ולכן על האדם לא לשפוט את חברו.
וברמה המעשית, בוודאי שהאדם כן צריך לשפוט את חברו. כי האדם כן צריך שתהיה לו יכולת שיפוט כלשהי, לדעת להתרחק מאנשים רעים ולדעת להתקרב לאנשים טובים. ואם האדם לא ידון את חברו בכלל בשום צורה, הרי שהאדם לא ידע להתרחק מדברים שמזיקים לו.
אלא, שכאשר האדם שופט את חברו ומתרחק מאנשים רעים שלא ירעו לו, על האדם להבין שהשיפוט שלו הוא רק מנקודת המבט שלו, אך הוא לא השיפוט של האנשים עצמם. ז"א אם האדם רואה שמישהו רוצה לזרוק עליו אבן, הרי שהגיוני שהאדם ישפוט את חברו, ויסיק שהוא רוצה להרע לו, ויתרחק ממנו. אבל על האדם לזכור, שהוא לא שופט את חברו באופן אישי, אלא רק שופט את חברו לפי מה שמתאים לנקודת המבט האישית שלו באותו הרגע.
כי כדי שהאדם ישפוט את חברו באמת, לשם כך על האדם להיות חברו ממש. כי אפילו האדם עצמו לא מבין את עצמו, וכל שכן שחברו של האדם לא יכול להבין אותו. וכל זמן שהאדם לא יודע מה עבר על חברו מלידה ומה עובר על חברו כרגע בהווה, ומה בדיוק חברו מרגיש ויודע וכולי, הרי שהאדם לא באמת מבין את חברו, וממילא הוא לא באמת יכול לשפוט אותו.
וכל העניין הנ"ל נכון, גם לגבי שיפוט עצמי של האדם את עצמו. כי האדם לא באמת יכול לשפוט את עצמו, עד שהוא לא מבין את עצמו בשלמות. כי לפעמים נדמה לאדם שהוא עושה משהו טוב, והוא בכלל עושה דבר רע. ולפעמים נדמה לאדם שהוא עושה דבר רע, ובכלל הוא עושה דבר טוב.
ואל לו לאדם להאשים את עצמו או לשפוט את עצמו בצורה כלשהי, עד שהוא לא יבין את עצמו בשלמות. ולמרות שברמה הפרקטית על האדם כן לשפוט את עצמו, ולדעת להתרחק מהרע ולהתקרב אל הטוב, הרי שעל האדם לזכור שזה תמיד הכל באופן יחסי. כי כל זמן שהאדם לא מבין את הכל בשלמות, הרי שיכול להיות שהוא טועה.
ועל האדם כן לשפוט ולדון את עצמו ואת סביבתו, אבל לזכור שזה הכל יחסי סובייקטיבי ואישי לפי נקודת המבט שלו. ועל האדם להיצמד אל האמת הסובייקטיבית שלו, ולזכור שהיא סובייקטיבית ועדיין להיצמד אליה, עד שבסופו של דבר האדם יבין את עצמו ואת המציאות בשלמות, ואז הוא באמת יוכל לשפוט את חברו ואת סביבתו על פי האמת.
המאמר מאת להצליח בכח המחשבה
הכנס לאתר וקרא עוד מאמרים על רגשות, פרקטיקה, שמחה, פילוסופיה ועוד …
-
מהי מוטיבציה ומדוע היא דבר הכרחי
מוטיבציה. המילה הזאת מופיעה יותר ויותר אצל אנשים. הפירוש העברי של מילה...
-
המומחים קבעו: אלו הזוגות שעתידים להתגרש
2. רשימת מכולת ותו לאתתפלאו, אך יש לא מעט זוגות שנמצאים יחד כי הזוגיות...
-
אימון אישי להצלחה
מהו אימון אישי?קואצ'ינג הוא אחד התחומים המצליחים והאופנתיים בעולם....
-
בגלל מה אתה אוהב את עצמך ? עד כמה אתה חזק *מבפנים* ? 2
בגלל מה אתה אוהב את עצמך ? עד כמה אתה חזק *מבפנים* ? ועוד !למה בעצם "שופינג"...
-
הדרכת מכירות - מהו שכנוע מניפולטיבי? מה זה שקר במכירה? איך להאמין במוצר של עצמך? איך לא לרמות לקוחות?
על מה אנחנו מדברים? אני אנסה להזכיר לך מה אני אמרתי ואז אתה תבין מה אתה...
-
רגשות / שכל. איך מתנתקים רגשית ? איך שולטים ברגשות ?
רגשות / שכל. איך מתנתקים רגשית ? איך שולטים ברגשות ?התנתקות רגשית. בחיים...
הוסף תגובה