איך עובדת מערכת סולארית? מדריך מפורט שלב אחר שלב
- 21/11/2022
- זמן קריאה מוערך: 2 דק'
1800 שעות שמש בממוצע בשנה, הופכות את ישראל לאחת מהמדינות האופטימאליות ביותר לשימוש באנרגיה מתחדשת באמצעות מערכות סולאריות המשמשות בין היתר למטרות חימום מים וייצור חשמל. על מנת להבין איך עובדת מערכת סולארית לחימום מים בבניין משותף, ריכזנו עבורכם מדריך מפורט שלב אחר שלב.
מערכת סולארית – מה חשוב לדעת?
מערכת סולארית היא למעשה מערכת המורכבת ממספר לוחות סולאריים הידועים גם בשם פאנלים סולאריים. לוחות אלו משמשים כמעין קולטים האוגרים בתוכם את אנרגיית השמש וממירים אותה לטובת חימום מים או ייצור חשמל בהתאם לסוג המערכת המותקנת בשטח הגג.
אם כך, איך עובדת מערכת סולארית לחימום מים בבניין משותף?
מערכת סולארית לחימום מים מיועדת לצרכי אספקת מים חמים לאורך כל ימות השנה, כאשר על גג הבניין המשותף מותקנים פאנלים סולאריים המשמשים כקולטי שמש ייעודיים. פאנלים אלו מהווים את הרכיב המרכזי של המערכת והם מוכרים לכולנו מהלוחות המותקנים בצמוד לדודי שמש. במקרים של התקנת מערכות סולאריות לחימום מים על גבי גגות בבניינים משותפים, קיימת מערכת סגורה המאפשרת חימום של המים לכל הקומות במבנה ולכל דירה באופן פרטני, כאשר מיכל הדוד האישי של כל דירה מקבל מים חמים ישירות מהמערכת. באופן זה, ניתן למקם את הדודים במקום מסתור אשר אינו מהווה מטרד אסתטי על גג המבנה.
זרימת מים חמים במכלי הדודים האישיים של כל דירה, מתאפשרת באמצעות משאבה ייעודית המספקת מים לכל אחת מהקומות בבניין באופן מדויק ושווה ולכל אחד מהדודים המחוברים ישירות לכל אחת מהדירות בשטח הבניין.
יתרונות המערכת
התקנתן של מערכות סולאריות למים חמים בבניין משותף, מאפשרת לכם ליהנות ממספר יתרונות משמעותיים הכוללים בין היתר:
• שטח הגג נראה אסתטי יותר
• עלויות התפעול של המערכת הן נמוכות
• המערכת מובילה לחיסכון אנרגטי משמעותי ומצמצת את הצורך בהפעלת דוד החשמל
• המערכת ניתנת להתקנה על גבי כל שטח גג בבניינים משותפים
רכיבי המערכת
מערכת סולארית לחימום מים בבניין משותף כולל בתוכה מספר רכיבים שהמרכזי ביניהם הם הלוחות הסולאריים שגודלם והיקפם נקבע בהתאם לגודל שטח הגג. מעבר לפאנלים הסולאריים המותקנים על גבי שטח הגג, המערכת כוללת רכיבים נוספים כגון: דודים מחליפי חום הממוקמים במקום מסתור בכל קומה ו/או במסתורי הכביסה של כל דירה. בנוסף, המערכת כולל משאבת סחרור, מיכל לוויסות לחץ מים ולוח פיקוד.
חשוב לציין שהמים המוזרמים בתוך המערכת מתחממים באמצעות אותם פאנלים סולאריים המותקנים על שטח הגג, והם זורמים בתוך צנרת ייעודית לכל אחד מהדודים המותקנים ברחבי הבניין, בין אם מדובר בדודים קומתיים המחוברים לכל אחת מהדירות בשטח הקומה ובין אם מדובר בדודים אישיים המותקנים בדרך כלל במסתורי הכביסה של כל אחת מהדירות בשטח המבנה. כלל רכיבי המערכת הם אלו המאפשרים לה לפעול באופן רציף וקבוע ולספק מים חמים לכל אחת מהדירות בבניין המשותף לאורך כל ימות השנה.
תחזוקת מערכות סולאריות לחימום מים – מה חשוב לדעת?
על מנת להבטיח את תקינות המערכת לאורך זמן ועל מנת להבטיח את הפעילות הרציפה של המערכת ללא תקלות ובעיות שונות הנוצרות עקב בלאי וכדומה, קיימת חשיבות רבה לתחזוקה מקצועית של המערכת, תחזוקת המערכות הסולאריות מתבצעת ברוב המקרים על ידי החברות האמונות על תהליכי הייצור וההתקנה של המערכות ופעולות התחזוקה כוללות בין היתר בדיקה תקופתית של כל רכיבי המערכת ופעולות ניקוי ושטיפה של הפאנלים הסולאריים לצרכי הסרת אבק ולכלוך העשויים להשפיע במידה ניכרת על תפקוד המערכת.
-
להיות שף , האם זו הקריירה נכונה עבורך?
אתה אוהב להכין ולבשל אוכל והיית רוצה לעשות מזה קריירה לטווח ארוך, ישנן...
-
מושגי יסוד בחשיפה: מיפתח צמצם ומהירות סגר
מאמר זה דן בשני מושגי יסוד חשובים חשיפה, הצמצם ומהירות הסגר. שילובים...
-
שופרות
שופרות חלק בתהליך יצור השופרותהשופר חתיכה מוזרה המעובדת מקרן אייל...
הוסף תגובה