סירת מפרש – יוצאים אל הים הפתוח

רוצים לצאת אל בסירה הים? אם אין לכם סירה מתאימה, כדי שתכירו את סירת מפרש, הסירה שיכולה לנוע בכל מצב ולכל מקום שרק תרצו. אז כשהמפרש מתוח, התורן חזק ואפשר לנוע למרות שהרוח אולי חזקה מדי.

כאמור, זו היכולת של סירת מפרש, סירה שמזמן כבר לא מיועדת רק לתחומי ספורט אלא הרבה מעבר לכך. סירות שהן מעבר לספורט וכיום המוני אנשים בוחרים בהם כדי לממש תחביב פרטי או משפחתי.

איזה סוגי מפרשית יש?

השוק הפתוח מציג ארבעה סוגים של מפרשית, יש את הקרוול, יש את סנונית, לוויתינית וכן את הסייפן, במה אתם בוחרים? הקרוול היא למעשה מפרשית קטנה שמגיעה עד חמישה מטר, כיום אפשר לראות את סוג הסירה הזאת בקרב צופי הים.

יאכטה היא למעשה סוג של סירת מפרש שיש לה תורן אחד, היא עשויה מחומרים חזקים שבתחילה היו מעץ ולאחר מכן הפכו להיות סירות חזקות בזכות  פיברגלס, האורך של הסירה הזאת גדול יותר ויכול בהחלט להגיע ליותר משבעה מטרים. כמו כן, יש בהחלט סירות שיכולות להגיע גם לעשרה מטרים ויותר.

לסירת הסנונית אין ספור יתרונות, היא קלה יותר, היא צרה יותר אבל יציבה בהרבה יותר מכל מה שהכרתם עד כה.

כמו קודמתה, גם סירה כזאת יכולה בהחלט לשמש את צופי הים והיא נמצאת בלא מעט בתי ספר כמו למשל בית ספר לקציני ים ועוד.

לוותנית היא סירה נוספת, היא צרה, יש לה חרטום וירכתיים מחודדים יותר, היא פתוחה ופעם בעבר היו משתמשים איתה לציד של לוותינים ומכאן גם השם שלה.

מפרסית – אחד היתרונות של הסירה זה העניין שלא מחייב לסובב את הסירה, אפשר לחתור איתה בקלות, יש לה לוח הגה שמסייע לביצוע ההיגוי ובסופו של דבר מאפשר את הדייג המוצלח. עם זאת, כיום יש בהחלט ספורטאים ואנשים שבוחרים את המפרשית לעשות את זה בצורה הנכונה ביותר. שואלים כמה זה עולה?  לפני שבוחרים את המחיר, חשוב ביותר להבין איזו סירה תתאים לכם, האם זה עניין של תחביב או הפלגת ספורט?

הוסף תגובה