בדיקת רטיבות
- 07/12/2022
- זמן קריאה מוערך: 2 דק'
רטיבות עלולה להתרחש בגלל בעיה בצנרת, איטום לקוי ועוד. בשביל לאבחן את המקור של הרטיבות ולטפל בה כראוי, אפשר להשתמש במצלמה טרמית שמונעת הרס מיותר וחוסכת בהוצאות. לאחר מכן, צריך לבחור את הפתרון הרלוונטי כדי למנוע את התפשטות הרטיבות לשאר החדרים
רטיבות בקיר מחייבת פתרון מקיף ויסודי. אפשר לדעת שיש רטיבות כאשר מזהים התנפחות של הטיח באזורים מסוימים, רואים בועות בקיר או שהטיח ממש נושר. כמו כן, סימנים אחרים המעידים על רטיבות הם התקלפות צבע מעל הפנלים, הצטברות חול רטוב באופן בלתי מוסבר ממש אפילו מתחת לריצוף, תחושת לחות ורטיבות במשקופי הדלתות או בדלתות וריחות של טחב או עובש.
הבעיה העיקרית עם רטיבות היא שהמקור שבו רואים את הסימנים המעידים על הבעיה הוא לא בהכרח המקום שבו היא התחילה. למעשה, ברוב המקרים קיים מרחק מסוים בין האזור שבו רואים את הרטיבות לבין המקור. יתרה על כך, לא תמיד ברור למה בכלל החלה הרטיבות: האם בגלל בעיה בצנרת כמו פיצוץ צינור מים, האם בגלל איטום לקוי בקירות החיצוניים או האם בגלל נזילה באחד הברזים.
החשיבות של בדיקות רטיבות
החדשות הטובות הן שכן ניתן לקבל מידע אמין באמצעות בדיקת רטיבות. כיום מבצעים בדיקה כזו עם ציוד משוכלל ומתקדם, שאפילו לא דורש להרים את המרצפות או לשבור את הקירות. בין היתר, ניתן להשלים בדיקות רטיבות אמינות עם מצלמה תרמית וליהנות מכל היתרונות:
- בדיקה מהירה ואמינה – מצלמה תרמית מאפשרת לבצע הדמיה תלת ממדית של מה שקורה מאחורי הקירות או מתחת לריצוף. בשביל לבצע את הבדיקה, פותחים את המים החמים ונותנים להם לזרום בצנרת. לאחר מכן, עוברים עם המצלמה הטרמית על האזורים החשודים ורואים איפה בדיוק יש נזילה או פיצוץ. במידה ולא מדובר על נזילה, ניתן יהיה להסיק שמדובר על בעיות איטום.
- ממצאים שאפשר לדווח לחברת ביטוח – בדיקה טרמית שונה מסוגים אחרים של בדיקות רטיבות כי היא מאפשרת להפיק דוח ממצאים מסודר. לאחר מכן, ניתן להגיש את הדוח הזה לחברת הביטוח ולקבל פיצוי כספי במידה וקיים כיסוי רלוונטי בפוליסה. חוץ מזה, הבדיקה יכולה לסייע למי שרוצים לתבוע קבלן או יזם על ליקויי בנייה.
- איתור המקור של הבעיה – סימני הרטיבות הם כאמור הסימפטום ולא הבעיה האמיתית. בשביל לטפל בבעיה האמיתית ולפתור אותה, כדאי להשתמש במצלמה טרמית. המצלמה המשוכללת מאפשרת לשלול או לאשש השערות שונות לגבי הסיבות לרטיבות והיא נמצאת בשימוש בעלי מקצוע מיומנים.
חוץ מאשר מצלמה טרמית, אפשר לבדוק רטיבות גם עם פרוטימטר. זהו מכשיר שבודק את גובה הלחות היחסית בכל אלמנט ספציפי, עם נורת חיווי שיכולה להעיד על רטיבות ולהפנות לבדיקה נוספת במעבדה.
איך מטפלים ברטיבות אחרי שמבצעים את הבדיקה?
הבדיקה של הרטיבות היא השלב הראשון בתהליך ארוך יותר. בשלב השני, צריך לבדוק מה גרם לרטיבות ולנסות לפתור את הבעיה מהשורש. כך למשל אם יש מקור נזילה שגורם לעובש בקירות או נפיחות, הפתרון יהיה החלפה של הצינורות. במידה ומתכננים להיכנס לדירה חדשה, כדאי לבדוק שאין נזילות בעיקר בחדרים עם הרבה נקודות מים: החל מחדרי רחצה, דרך שירותים ועד המטבח.
במקרים של בעיות איטום הפתרון הוא אחר לגמרי ומתחיל בקירות החיצוניים. כאן צריך להתאים את סוג האיטום לסוג הקירות, או לשקול גם איטום הפוך שמתבצע מהחלק הפנימי של המבנה. בכל מקרה, הפתרון לרטיבות צריך להתאים למאפייני הבעיה ולסיבות שבגללן היא הופיעה.
-
איתור נזילות בקירות
יש כלים שונים שבהם אפשר להשתמש על מנת לאתר נזילות בקיר בלי לשבור אותו...
-
5 צעדים פשוטים לבדיקת נזילות מים בבית
כאשר מדובר בהזמנת שירותי איתור נזילות, חשוב למצוא חברה מוכרת בעלת...
-
איתור נזילות במצלמה טרמית מחיר
מה משפיע על המחיר של איתור נזילות ומה המחיר הממוצע. אודות כל זאת במאמר...
הוסף תגובה