עוצמתה של החלטה

זונה, פעילות ספורטיבית וכו), החלטות בנוגע לזוגיות שלנו, לחברים שלנו, לעבודה, למשפחה.

החלטות, החלטות, החלטות.

כולנו מקבלים החלטות אך נדמה שאיננו מבינים באמת את עוצמתה של ההחלטה. אולי אם נבין זאת, לא תהיה ידנו קלה יותר על הדק ההחלטות שלנו.

אז מהי בעצם החלטה?

על פי הגדרת המילון, החלטה היא:" הכרעה, פסיקה, קביעה, בחירה, גמירת אומר, חריצת משפט".

החלטה מובילה אותנו תמיד לפעולה (גם לא לפעול זו בעצם פעולה שבאה בעקבות החלטה של לא לפעול).

מה ההבדל בין החלטה לבחירה?

ישנה נטייה לאנשים לבלבל את המושג בחירה עם המושג החלטה ואני רוצה לעמוד על ההבדל העיקרי ביניהם והוא: החלטה מגיעה לאחר הבחירה! ואני אסביר.

כאשר אני חי חיים של חירות, קיימת לי יכולת הבחירה האמיתית. יכולת הבחירה האמיתית היא בעצם היכולת שלי לזהות את כל הדרכים היוצאות מפרשת הדרכים אליה אני מגיע בחיי ולבחור את הדרך שבה אלך. דרך זו היא הדרך שאני בוחר בה ואף אחד אחר לא בחר בשבילי (בניגוד לבחירה אוטומטית או כפויה שמישהו אחר מבצע את הבחירה בשבילי). הבחירה אם כן היא העדפת הדרך שמשרתת את רצונותיי ואת המטרות שלי על פני האחרות. ההחלטה להתחיל ללכת היא זו שתביא בפועל לפעולת ההליכה שלי באותה הדרך. ניתן להגיד כי הבחירה עונה לי על השאלה – לאן? בעוד ההחלטה עונה לי על השאלה – איך?שאלו את עצמכם: כמה פעמים בחרתי בחיי בדרך מסוימת אך לא באמת החלטתי ללכת בה? זה לא מספיק רק לבחור בדיוק שזה לא מספיק רק לרצות, צריך להחליט בשביל שדברים יקרו!

הבעייתיות בקבלת ההחלטות שלנו מתחילה בכך שאיננו מודעים לעוצמתה של ההחלטה ולהשפעתה על עיצוב חיינו. לא הרבה אנשים מבינים כי גם קבלת החלטה קטנה לעשות משהו או לא לעשות יכולה להשפיע על חייהם בענק בטווח הארוך. גם ההחלטה של ללכת 10 דק' ביום סביב הבניין שלי, יכולה להיות זו שבעוד עשרים שנה מנעה את התקף הלב שלי וזאת אפילו אם אינני מבין את המשמעות שלה היום. למעשה, הסוד האמיתי שלי לקבלת החלטות הוא ביכולת להתמקד בדיוק באותן החלטות קטנות שיובילו בסופו של דבר לשינוי ולמהפך ענק.

אז מה אני מציע?

ישנם מס' שלבים שאתם יכולים לבדוק בנוגע להחלטות שלכם:

1.      ערכו רשימה של כל ההחלטות שקיבלתם היום – כל ההחלטות.

2.      בדקו את הבחירות שמאחורי ההחלטות שלכם – האם הבחירות שלכם הן באמת בחירות שלכם? האם אתם בחרתם בדרך שבה אתם באמת רוצים ללכת או שמא מישהו אחר בחר בעבורכם (גם לא במודע)?

3.      לאחר שבדקתם את הבחירות שלכם – בדקו את ההחלטות שקיבלתם לגבי אותה הדרך. כמה מהן באמת משרתות את המטרות שלכם? כמה לא?

4.      שאלו את עצמכם – האם אני באמת מחויב להחלטות שמשרתות את המטרות שלי? מה אני יכול להחליט אחרת כדי לשנות? זכרו כי כל עוד אתם לא באמת מחויבים להחלטה שלכם, אתם עדיין רק בגדר הבחירה.

5.      בהחלטות שלהן אתם מחויבים בדקו מה עובד ומה לא עובד. מה ניתן לשנות?

6.      חזרו על התהליך מס' ימים ברצף, אתם תופתעו מהתוצאות.

ההחלטה שלכם היא דבר עוצמתי, ההחלטה שלכם מאפשרת לכם ליצור לכם את עולמכם. השתמשו בה בתבונה, היו מודעים ומחויבים להחלטות שלכם.

בהצלחה!!!

כל הזכויות שמורות לרז אוחנה – מאמן אישי ועסקי    אימון אישי | אימון עסקי | נמלה

הוסף תגובה