יש לכם חנות באינטרנט? כך תביאו אליה כניסות בחינם

יש לכם חנות באינטרנט? כך תביאו אליה כניסות בחינם

הפרסום המקוון לסוגיו נהיה תחרותי יותר ככל שחולף הזמן. בין אם זה פרסום בגוגל או בפייסבוק, קידום אורגני במנועי חיפוש ושאר שיטות – הכול נהיה קשה שבעתיים לעומת השנים הקודמות. הבעיה היא שזה הולך להיות רק יותר ויותר קשה ככל שיחלפו השנים.

אז מה בכל זאת ניתן לעשות כדי להביא טראפיק לחנות הווירטואלית שלכם, בלי לשלם עליו הון תועפות? הנה כמה טיפים של עמית אדלר, מקדם אתרים ותיק בתחום.

צעד 1 – איך אנשים מחפשים את המוצרים שלכם

כדי שתוכלו להביא את האנשים שמחפשים את מה שיש לכם להציע, אתם צריכים לדעת כיצד הם מחפשים את המוצרים הללו. השיטה הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות מחקר מילות מפתח. גשו לכלי מילות מפתח כלשהו, כגון Ubersuggest, והקלידו ביטוי רלוונטי (למשל: נעלי גברים). אל תשכחו לבחור שפה עברית (HEB / ISRAEL), אחרת תקבלו נתונים מוטים.

הכלי ייתן לכם הצעות לביטויים דומים נוספים, וכן ביטויים שכלל לא חשבתם עליהם. בצורה כזו תוכלו לדעת בדיוק אילו ביטויים אנשים מחפשים, ולהציב אותם בעמודי הקטגוריה ועמודי המוצר שלכם.

צעד 2 – מה המתחרים שלכם עושים

הקלידו כמה ביטויים עיקריים שלכם בגוגל, וחפשו את המתחרים שנמצאים בדף התוצאות הראשון. אלו הם האתרים שהצליחו להגיע לעשירייה הראשונה בגוגל, ולכן הם כנראה עושים מה שצריך לעשות. העתיקו את כתובות האתרים הללו, והריצו עליהם בדיקה ב- Ubersuggest (אם יש לכם כלי בתשלום כגון Ahrefs או SemRush – כמובן שעדיף).

ראשית בדקו באילו ביטויים הם מופיעים בגוגל. מכיוון שהם מתחרים איתכם באותה נישה (נעליים, אם נמשיך את הדוגמה הקודמת) – אתם יכולים לרגל אחריהם ולראות אילו מילים נוספות כדאי לכם לקדם, רעיונות לתוכן חדש וכן הלאה. לאחר שבדקתם את מילות המפתח של המתחרים, היכנסו לדוח העמודים ובדקו מי הם העמודים המובילים באתר. זה ייתן לכם רעיונות נוספים לגבי תוכן וקידום באתר שלכם.

צעד 3 – בצעו אופטימיזציה באתר בהתאם למילות המפתח

לאחר שאספתם את כל המילים הרצויות מהמחקרים השונים, יש לבצע אופטימיזציה בעמודי הקטגוריה והמוצרים. שלבו את מילת המפתח הרלוונטית בטייטל, במטא תיאור, בכותרות H, בתוכן, באלט טקסט בתמונות ועוד.

לאחר שביצעתם את האופטימיזציה הטכנית, יש לבצע אופטימיזציה לשיפור חוויית המשתמש:

  • השתמשו בתמונות סופר איכותיות של המוצרים (אבל לא כבדות מדי).
  • הטמיעו סרטוני מוצר ו/או הדרכה לשימוש במוצר.
  • כתבו תיאורי מוצר אטרקטיביים, מפורטים ומקוריים.
  • הוסיפו ביקורות גולשים בעמודי המוצר (כולל schema שתציג אותן בתוצאות גוגל).
  • בכל עמוד מוצר הוסיפו מוצרים נוספים ו/או נלווים להמשך קנייה (Cross Sale).
  • השתמשו בתווי אמון ("אתר מאובטח", "תו תקן", עמוד אודות, יצירת קשר, תקנון ועוד).

צעד 4 – בדקו מי מקשר למתחרים שלכם

לא משנה באיזה כלי אתם משתמשים, העיקר שתתחילו לבדוק מי מקשר למתחרים שלכם והאם אתם יכולים להשיג משם קישור.

ברגע שמצאתם מי מקשר למתחרה שלכם, פנו אליו במייל והגידו שראיתם שהוא מקשר אל אתר XYZ, אבל אצלכם יש גם פיצ'רים ומוצרים חדשים נוספים, אז שווה לקשר גם אליכם. רוב הפניות הללו יסתיימו במפח נפש, אבל אם תשלחו הרבה כאלה – אתם תקבלו כמה קישורים.

אופציה נוספת היא לבדוק איזה עמודי מתחרים מקבלים קישור. למשל, נניח שהמתחרה שלכם כתב מאמר ארוך ומפורט כיצד ייצור נעליים בעולם השלישי פוגע במרקם החברתי – והמאמר הזה קיבל קישורים. קחו את הרעיון, כתבו מאמר מעמיק שבעתיים באותו נושא, והציעו אותו למקור שקישר למאמר המקורי (או לאתרים אחרים שעוסקים בנושא דומה).

אופציות נוספות (חלקן בתשלום) – קניית קישורים ממגוון ספקים, החלפות קישורים ועוד.

צעד 5 – צרו תוכן חדש ועדכנו את הקיים

אומנם באתרי איקומרס יש עשרות, מאות ואלפי עמודי מוצרים, אבל זה כמעט אף פעם לא מספיק ויש ליצור גם תכנים מעמיקים בנוסף. מעבר ליצירה של תכנים חדשים, דפדפו אחורה ובדקו גם את התכנים הישנים שלכם. שדרגו אותם מדי פעם בפעם, הוסיפו להם עובדות ונתונים ושלחו אותם שוב לסריקה בגוגל (עם קונסולת החיפוש).

בתכנים המעמיקים צרו קישורים מגוף הטקסט אל עמודי קטגוריה ועמודי מוצרים עיקריים. הקישורים הפנימיים יעזרו ליצור את ההיררכיה הדרושה באתר, מעבר לתפריט הניווט, ויגדילו את הנראות האורגנית בגוגל. אם ניתן, צרו קישורים גם בחלק מתיאורי המוצרים חזרה אל הקטגוריות.

צעד 6 – ודאו התאמה למובייל וטעינה מהירה

רוב הפעילות בדיגיטל נעשית כיום בסמארטפונים, אבל למרבה האירוניה והצער – לא תמיד כל האתרים מותאמים לשימוש במובייל. ודאו שהאתר שלכם רספונסיבי, נראה טוב במובייל ומספק חוויית שימוש תקינה. מעבר לכך, עשו הכול כדי לצמצם זמני טעינה – גם אם זה אומר לרכוש חבילת אחסון יקרה יותר. בעידן חוסר הסבלנות, מהירות איטית תעלה לכם בלקוחות.

הטיפים האלה מתאימים גם לקידום של כל אתר אחר, ולא בהכרח רק של חנויות מקוונות.
בהצלחה!

הוסף תגובה